BBC HD bij KPN Interactieve TV
Vandaag hebben KPN en BBC Worldwide Channels in Nederland een belangrijke distributieovereenkomst gesloten. In 2011 zal KPN vijf Britse zenders van BBC TV aanbieden via TV van KPN: klanten van KPN Interactieve TV(iTV) kunnen later dit jaar BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four en BBC HD kijken, en klanten van KPN Digitenne BBC One en BBC Two. Bestaande klanten worden binnenkort persoonlijk geïnformeerd.

Albert Vergeer, Directeur TV, Internet en Telefonie bij KPN: “We zijn zeer verheugd met de uitbreiding van ons pakket met de wereldberoemde BBC-zenders”. De BBC biedt een verscheidenheid aan interessante programma’s. Uit eigen klantenonderzoek blijkt dat veel van onze klanten de programma’s van de BBC waarderen en graag willen kijken.”

“Het doet ons genoegen om televisiekijkers in Nederland de kans te geven om deze zenders te bekijken via de snelgroeiende TV-platforms zoals Interactieve TV en Digitenne. De overeenkomst omvat ons pronkstuk BBC HD, dat een scala aan BBC HD-programma’s biedt: van belangrijke sportevenementen zoals Wimbledon tot het muziekprogramma The Proms, maar ook gerespecteerde historische dramaseries,” zegt Ian McDonough, Senior Vice-President en General Manager EMEA bij BBC Worldwide Channels.

Klanten van KPN iTV ontvangen al BBC Entertainment, het internationale amusementskanaal van BBC Worldwide. Dit kanaal biedt comedyseries, dramaseries en amusementprogramma’s met Nederlandse ondertiteling. Dit blijft in het pakket.

De BBC-kanalen

• BBC One is het meest populaire ‘mixed genre’-kanaal van de BBC en biedt een reeks programma’s van hoge kwaliteit.

• BBC Two brengt op feiten gebaseerde inhoud die van belang is voor de hedendaagse maatschappij samen met vernieuwende comedy en opvallende drama.

• BBC Three richt zich op kijkers tussen de 16 en 34 jaar oud met een innovatieve mix van comedy, amusement, muziek, drama en nieuws.

• BBC Four is een ‘mixed genre’-kanaal en biedt een ambitieus scala aan baanbrekende programma’s van hoge kwaliteit, die daarnaast ook nog intellectueel en cultureel verrijkend zijn.

• BBC HD toont het beste van alle andere BBC-zenders op het gebied van drama, amusement, sport, optredens en nieuwsprogramma’s in adembenemende HD-kwaliteit. Het beste van de BBC nu nóg beter in HD.

Bron: KPN