Glashart komt ook met BBC HD


Glashart Media, onderdeel van Reggefiber, en BBC Worldwide Channels hebben 18 januari j.l. in Nederland een belangrijke distributieovereenkomst gesloten.

Vanaf 1 juni 2011 zal Glashart Media de Britse zenders van BBC TV aanbieden: Abonnees van de Interactieve TV dienst kunnen BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four en BBC HD kijken, en analoge abonnees van Glashart Media BBC One en BBC Two. Bestaande klanten worden binnenkort persoonlijk geïnformeerd.

Niels Jonkman, eindverantwoordelijk voor de TV diensten bij Glashart Media:
“We zijn erg blij met de uitbreiding van ons pakket met deze BBC-zenders waarvoor onder onze klanten zeer veel belangstelling is. Het is fantastisch om televisiekijkers de mogelijkheid te geven om deze zenders te bekijken via Glasvezel. Natuurlijk in de beste kwaliteit van Nederland.”

Ian McDonough, Senior Vice-President en General Manager EMEA bij BBC Worldwide Channels voegt toe dat het de BBC genoegen doet dat nog meer televisiekijkers in Nederland de kans krijgen deze zenders te bekijken via glasvezel. We weten uit marktonderzoek dat de BBC zenders erg populair zijn bij de Nederlandse kijkers. De overeenkomst omvat ook de HD zender, BBC HD, dat een breed scala aan BBC HD-programma’s biedt.

Abonnees met interactieve TV van Glashart Media ontvangen al BBC World News en BBC Entertainment, de internationale amusementszender van BBC Worldwide,. Deze zender biedt comedyseries, dramaseries en amusementprogramma’s met Nederlandse ondertiteling. Deze zenders blijven in het pakket. Op analoge TV van Glashart Media zullen deze zenders worden vervangen door de populaire zenders BBC One en BBC Two. De diensten van Glashart Media zijn beschikbaar via de volgende serviceproviders; XMS, Lijbrandt, Edutel, KickXL, Solcon, Concepts-ICT en Tweak.

De BBC-kanalen

BBC One is het meest populaire ‘mixed genre’-kanaal van de BBC en biedt een reeks programma’s van hoge kwaliteit.

BBC Two brengt op feiten gebaseerde inhoud die van belang is voor de hedendaagse maatschappij samen met vernieuwende comedy en opvallende dramaseries.

BBC Three richt zich op kijkers tussen de 16 en 34 jaar oud met een innovatieve mix van comedy, amusement, muziek, drama en nieuws.

BBC Four is een ‘mixed genre’-kanaal en biedt een ambitieus scala aan baanbrekende programma’s van hoge kwaliteit, die daarnaast ook nog intellectueel en cultureel verrijkend zijn.

BBC HD toont het beste van alle andere BBC-zenders op het gebied van drama, amusement, sport, optredens en nieuwsprogramma’s in adembenemende HD-kwaliteit. Het beste van de BBC nu nóg beter in HD.

Bron: Glashart