Afrikaanse stam Groeten Terug uit vliegtuig gezetLeden van een Afrikaanse stam die deelnemen aan de show Groeten Terug zijn zaterdag op Schiphol uit het vliegtuig gezet. Medepassagiers klaagden over hun geur.

Leden van een Afrikaanse stam die deelnemen aan het SBS-programma Groeten Terug zijn zaterdagochtend op Schiphol uit het vliegtuig gezet. Medepassagiers klaagden over hun geur.

De stamleden verbleven de afgelopen dagen in Nederland voor opnamen van het programma Groeten Terug, waarin primitievelingen in huis worden genomen door een Nederlands gezin. Zaterdagochtend stapten de gasten het vliegtuig in voor de terugreis naar hun thuisland.

Een woordvoerder van SBS laat weten dat leden van de Afrikaanse stam zich insmeren met 'een goedje' met een nogal sterke geur. De geur viel niet in de smaak bij andere vliegtuigpassagiers, die hun beklag deden. Daarop werden de stamleden uit het vliegtuig gezet.

Eyeworks, de productiemaatschappij achter Groeten Terug, heeft de Afrikanen verzocht zich te douchen en om te kleden in afwachting van een andere terugvlucht.