RC van Internet Explorer 9 kan gedownload worden

Hij is er: de Release Candidate van Internet Explorer 9. Hoewel deze versie volgens Microsoft vooral bedoeld is voor ontwikkelaars die er hun website mee willen testen, kan iedereen (die Windows Vista of Windows 7 heeft) hem gratis downloaden.


Wat direct opvalt bij het openen van IE9 is de nieuwe, zeer compacte gebruikersinterface. De meeste functies in de opdrachtbalk, zoals Afdrukken of In- en uitzoomen, zijn nu toegankelijk door op de knop Extra te klikken. Favorieten komen vervolgens tevoorschijn door op de knop Favorieten te klikken. Kortom, geen hele reeks knoppen meer in de opdrachtbalk. De browser oogt heel clean en geeft je ruim zicht op waarvoor je hem inschakelt: de Webpagina's die je wilt bezoeken.

Ook handig: wie bepaalde webpagina's regelmatig bezoekt ,kan deze nu met Vastgemaakte websites meteen openen vanuit de Taakbalk op het bureaublad van Windows 7.

Nieuw is verder Downloadbeheer, dat een actuele lijst bijhoudt van de bestanden die u van internet downloadt en meteen ook waarschuwt dat een bepaald bestand mogelijk schadelijk voor de computer kan zijn. Ook bevat de RC van Internet Explorer 9 nu Tracking Protection-technologie die we toen hebben aangekondigd, een beetje te vergelijken met het Bel-Me-Niet-register, maar dan voor sites. Intussen zijn er al diverse partijen die zogenaamde Tracking Protection lists bouwen en publiceren.

Downloaden kan hier.