Jeroen van der Boom presenteert Lotto Weekend Miljonairs

Lotto Weekend Miljonairs keert na een afwezigheid van drie jaar weer terug op de Nederlandse televisie. SBS 6 gaat het programma vanaf zaterdag 12 maart uitzenden. De succesformule blijft gehandhaafd: de kandidaat die 12 vragen goed beantwoordt, wint de hoofdprijs van een miljoen. Nieuw is dat de kandidaat die in de stoel plaatsneemt zijn eigen levenservaring gebruikt om het prijzengeld in de wacht te slepen. Jeroen van der Boom is aangetrokken als presentator van de spelshow. Samen met de zangshow The Sing-Off vormt Lotto Weekend Miljonairs vanaf 12 maart de nieuwe zaterdagavond van SBS 6.

De levenservaring van de kandidaat vormt, net als in de wereldwijde filmhit Slumdog Millionaire, de sleutel tot succes want een aantal vragen heeft een relatie met het leven van de kandidaat. Wie was bijvoorbeeld premier in het geboortejaar van de kandidaat of hoeveel weet de voetballiefhebbende kandidaat van de geschiedenis van Oranje? Iedere kandidaat mag hulplijnen inschakelen om de vragenreeks tot een goed einde te brengen.

Zowel SBS 6 als Lotto is blij met deze samenwerking: “Lotto Weekend Miljonairs wordt in een nieuw jasje gestoken”, aldus Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto. “Het voorheen zo succesvolle televisieprogramma hebben we nu zo kunnen inrichten dat het beter aansluit bij de waarden van Lotto en we hopen hiermee een breed publiek aan te spreken. We zijn dan ook erg blij met de samenwerking met SBS 6 en Jeroen van der Boom en het nieuwe format. Het publiek in de zaal bestaat alleen nog maar uit Lottospelers, die allemaal kans maken op een plaats in de felbegeerde stoel en daarmee dus op een miljoen euro. Bovendien gaat iedereen gegarandeerd met een prijs naar huis,”

De Wekelijkse Lottotrekking is vanaf 12 maart in Lotto Weekend Miljonairs te zien.