Radio 1 verslaat de stemming van Nederland

De Radio 1 Stembus toert vanaf woensdag 23 februari door alle provinciŽn van Nederland. De publieke nieuwszender doet verslag van de stemming van Nederland voorafgaande aan de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart. Rechtstreeks vanuit de provincie vragen Radio 1 presentatoren Tessel Blok en Prem Radakishun politici en publiek hun mening over themaís die op de politieke provinciale agenda staan.

De Radio 1 Verkiezingsbus trekt elke ochtend van 10.30 tot 11.00 uur en elke middag van 16.00 tot 16.30 uur door alle provinciŽn en toetst de stemming live op Radio 1.

De stemming van Nederland: Uitslagenavond
Radio 1 staat woensdagavond 2 maart van 20.30 tot 01.00 uur geheel in het teken van de uitkomsten van de Provinciale Statenverkiezingen. Tijdens het vierenhalf uur durende programma zijn de eerste reacties te horen van de partijleiders en volgen steeds actuele updates van de gemeenten waar op dat moment de uitslag bekend is. Tevens wordt regelmatig geschakeld met de verslaggevers die aanwezig zijn op de bijeenkomsten van de verschillende politieke partijen. Presentatoren op de basis in Hilversum zijn Bert van Slooten en Margriet Vroomans.

Op 3 maart van 9.30 tot 12.00 uur staat de programmering van Radio 1 in het teken van de uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen. [Radio.NL]