Windows 7 SP1 vandaag vrijgegevenEr zullen de komende dagen heel wat pc’s staan te ratelen: Service Pack 1 voor Windows 7 kan namelijk worden binnengehaald.

In dit Service Pack worden onder andere de al uitgebrachte updates die beschikbaar zijn via Windows Update in één pakket verzameld. Daarnaast zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd vooral van belang voor gebruik van Windows 7 in de zakelijke markt in zogenaamde virtuele omgevingen.

Wie al een bètaversie van Service Pack 1 geïnstalleerd heeft, moet wel even opletten. Het is namelijk niet mogelijk om de definitieve versie van SP1 te installeren zonder eerst de bèta of release candidate versie te verwijderen.

Voordat u het SP installeert, doet u er goed aan een backup te draaien, eventueel meer schijfruimte te creëren door het opruimen van oude bestanden en – als u SP1 op een laptop installeert – ervoor te zorgen dat de stekker in het stopcontact zit. Het zou namelijk jammer zijn als u tijdens de installatie ineens met een lege accu zit…