RTL 7 organiseert eigen dartstoernooiRTL 7 komt met een eigen dartstoernooi. De zender begint op 18 maart met het vierdaagse evenement ‘RTL 7 Darts: International Masters’. Dat heeft RTL dinsdag laten weten. De locatie van het toernooi is Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Tijdens het toernooi nemen de zes beste Nederlandse spelers het op tegen de zes sterkste niet-Nederlandse darters uit de internationale competitie van PDC. De verrichtingen van de darters zullen vier dagen lang avondvullend te volgen zijn bij RTL 7.

RTL 7 Darts: International Masters maakt officieel onderdeel uit van de PDC-tourProfessional Darts Corporation. De Nederlandse eer wordt in Egmond aan Zee verdedigd door Raymond van Barneveld, Co Stompé, Jelle Klaasen, Vincent van der Voort, Michael van Gerwen en Roland Scholten.

De Nederlanders nemen het op tegen uitsluitend spelers uit de top tien van de PDC: Phil Taylor (Engeland), Adrian Lewis (Engeland), Gary Anderson (Schotland), James Wade (Engeland), Simon Whitlock (Australië) en Terry Jenkins (Engeland).

Peter Lubbers, programmadirecteur RTL 7, is enthousiast. “Darts past perfect bij een echte mannenzender zoals RTL 7. Niet alleen geven wij de sport op tv weer een prominente plaats, Nederland heeft met ‘RTL 7 Darts: International Masters’ nu ook een eigen dartstoernooi met een internationale uitstraling. De beste Nederlanders nemen het hierin op tegen de beste buitenlanders. Ik zeg: let’s play darts!”

RTL 7 Darts: International Masters is vanaf vrijdag 18 maart tot en met maandag 21 maart te zien op RTL 7.