Sex.com in Guinness Book of Records als duurste domeinnaam ooit


Sex.com is door het verkoopbedrag van 13 miljoen dollar opgenomen in het Guinness Book of World Records als de duurste domeinnaam op internet.

Nadat vorige eigenaar Escom failliet ging werd het domein via een veiling verkocht. Domeinverkoper Sedo werd ingeschakeld om een koper te vinden en heeft daar twee jaar over gedaan. Uiteindelijk is via de veiling het domein verkocht in november vorig jaar voor het bedrag van 13 miljoen dollar aan Clover Holdings Ltd.

Een beetje merkwaardig is het wel aangezien volgens berichtgevingen in 2006 het Amerikaanse bedrijf Escom $14 miljoen (cash) heeft betaald voor sex.com. Volgens Sedo is dit bedrag echter te hoog ingeschat door de media en werd er daadwerkelijk ‘slechts’ 11,5 miljoen dollar voor betaald.

De domeinnaam is omringd met controverse aangezien het op frauduleuze wijze gestolen was van Gary Kremen in 1995 die het uiteindelijk weer terugkreeg en daarbij een schadevergoeding van $65 miljoen kreeg toegewezen. De man die het domein gestolen zou hebben (Stephen M. Cohen), gebruikte het domein om een porno-emperium op te zetten en vluchtte uiteindelijk naar Mexico maar werd in 2005 toch nog opgepakt.

[Via: The Inquirer]