SBS 6 in maart met nieuwe woensdagavondSBS 6 lanceert op 23 maart een nieuwe programmering op woensdagavond. De tv-shows De Afvallers XXL en Je Leven op de Rit zullen het huidige woensdag- avondprogramma De 25 opvolgen. Dat heeft SBS 6 woensdag bekendgemaakt. In De Afvallers XXL proberen gezinnen af te vallen onder leiding van presentatrice Marlayne Sahupala en coach Dr. Frank. De kick off van het nieuwe seizoen trok in januari 797.000 kijkers. Daarmee was het de best bekeken eerste aflevering van De Afvallers ooit.

In het nieuwe programma Je Leven op de Rit worden gezinnen gevolgd die een uitkering hebben. Samen met coach Edith van der Spek gaan zij intensief aan de slag. Ze worden door haar begeleid om zo uit het dal te klimmen en vol zelfvertrouwen een nieuwe start te maken met als ultieme einddoel een baan vinden.

Je Leven op de Rit is een buitenlands format. Onder de titel The Fairy Jobmother was het bij Channel 4 in Engeland een succes. “Al bij de start had het naast onder andere het populaire Big Brother een plek in de top 3 van meest bekeken programma’s op de zender“, vertelt een woordvoerder van SBS.