Windows 7 SP1 vandaag te downloadenMicrosoft heeft vandaag Service Pack 1 voor zowel Windows 7 als Windows Server 2008 R2 uitgebracht. Het Service Pack brengt geen nieuwe features maar kent wel enkele updates voor de zakelijke markt.

Gebruikers van Microsoft Windows 7 en Windows Server 2008 R2 kunnen sinds vandaag Service Pack 1 (SP1) voor die besturingssystemen downloaden. De update voor het besturingssysteem is zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar.

Verzameling updates
Service Pack 1 is vooral een verzameling van patches, hotfixes en verbeteringen die al eerder via Windows Update zijn verspreidt. De grootte van de totale download verschilt daarom per computer. Gebruikers die al volledig up-to-date zijn, hoeven slechts zo’n 400MB te downloaden. Dat kan oplopen tot bijna 2GB voor mensen die alle updates nog moeten ontvangen.

In tegenstelling tot sommige andere Service Packs worden er geen volledig nieuwe features aan Windows 7 toegevoegd. Wel zijn er twee verbeteringen voor zakelijke gebruikers. Eén daarvan zit in de Remote Desktopclient voor Windows 7. Na een update naar Windows 7 SP1 kan die client ook overweg met RemoteFX.

Virtuele servers verbeteren
RemoteFX is de belangrijkste toevoeging in Windows Server 2008 R2 SP1. Het protocol is ontworpen om de grafische prestaties van Windows 7 machines die virtueel op Server 2008 R2 draaien te verbteren. Windows 7 SP1 ondersteunt daarnaast dynamich geheugen. Daarmee kunnen beheerders het geheugen van virtuele machines zonder onderbreking aanpassen.

Gebruikers die de betaversie of release candidate van Windows 7 SP1 al geďnstalleerd hadden, moeten die eerst verwijderen voordat zij kunnen updaten naar de definitieve versie. Het is niet mogelijk om die over de beta of release candidate heen te installeren.

Microsoft raadt gebruikers aan om te wachten tot het service pack via Windows Update wordt aangeboden. Beheerders die meerdere werkstations of servers moeten updaten kunnen een volledig pakket downloaden vanaf de website van Microsoft.

>>>Download Here<<<