'Radio 538 neemt Slam FM niet over'

Het landelijke radiostation Slam FM wordt niet overgenomen door Radio 538. In de Radiowereld gaan al tijden de geruchten dat Slam FM te koop staat. De afgelopen weken kreeg Radio.NL steeds vaker het bericht dat Radio 538 de zender Slam FM zou willen kopen. Woordvoerders van beide radiostations ontkennen dit vooralsnog. Slam FM is (nog) niet verkocht aan Radio 538.

Slam FM is sinds 2005 in handen van investeringsmaatschappij 2HMedia, een bedrijf van Ruud Hendriks en Reinhard Lodewijk den Hengst, beter bekend als Lex Harding.

Saleshouse
Sinds kort zijn Radio 538 en Slam FM wel een intense samenwerking aangegaan op het gebied van sales. Het saleshouse van Radio 538 en Slam FM gaan elkaar versterken met het verkopen van reclames.

"Slam!FM heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijk radiomerk dat vooral bij jongeren en jong volwassenen een groot toegevoegd bereik genereert op het marktleiderschap van de Radio 538 Groep. Door de krachten te bundelen kunnen we voor een groot aantal businesspartners nog interessantere proposities doen."

538 organiseert ook evenementen voor derden
De Radio 538 Groep gaat sinds kort ook evenementen voor derden organiseren en produceren. Al jaren organiseert en produceert 583 evenementen zoals het 538 Koninginnedagfeest op het Museumplein, Dommelsch Live38 en de 538 Schoolawards.

Niels van Baarlen, Event Manager, 538 Events: ‘Door de jarenlange expertise en samenwerking met de juiste partijen zijn we in staat hoogwaardige evenementen af te leveren. Vanuit de markt krijgen we steeds vaker de vraag om dit ook voor andere bedrijven te doen. Dus dat gaan we doen." [Radio.NL]