Charlie Sheen ontslagen door Warner

Warner Bros heeft Charlie Sheen op staande voet ontslagen uit de serie Two and a Half Men. Dat besliste het bedrijf nadat de met drugsproblemen kampende acteur hevig tekeergegaan was tegen de show en de producers. De studio geeft niet aan of de succesvolle sitcom zal voortgezet worden met een andere acteur in de plaats van Sheen. De 45-jarige Sheen was de best betaalde televisiester, en ontving een slordige 1,8 miljoen dollar per serie.

De afgelopen week baarde Sheen opzien met een reeks bizarre interviews op de Amerikaanse televisie. Hij beweerde ‘tijgerbloed’ te hebben, zei dat ’sterven voor amateurs’ is, dat ‘de enige drugs die ik gebruik Charlie Sheen is’. Ook zei hij dat hij niet bi-polair is, maar bi-winning. “I win here and I win there.” Op internet duiken zijn uitspraken overal op. Shirts met quotes waren dezelfde dag nog te bestellen. Binnen een mum van tijd had Sheen twee miljoen volgers op Twitter.

Warner Bros annuleerde de resterende vier shows van het seizoen op 24 februari, nadat Sheen uitgehaald had naar producer Chuck Lorre. De beslissing om de show stop te zetten bleek Sheen nog geïrriteerder te maken, waarbij hij kritiek gaf en bizarre uitspraken deed over de show tijdens heel wat televisie-interviews. Sheen, die de drugs naar eigen zeggen vaarwel zei dankzij “de kracht van zijn geest”, zou tevreden zijn met de beslissing. “Dit is erg goed nieuws”, zo citeert showbizzsite TMZ.com de acteur.

(ANP)