RTL blijft komende 10 jaar in Hilversum

RTL Nederland blijft de komende tien jaar gehuisvest op het Media Park in Hilversum. Dit heeft het Media Park dinsdag bekendgemaakt. RTL keek het afgelopen jaar naar nieuwe huisvesting in Amsterdam. Toch heeft de zendergroep besloten een nieuw huurcontract af te sluiten voor de komende tien jaar in Hilversum. RTL huurt er 20.0000 vierkante meter kantoor-, productie- en studioruimte.

De Hilversumse wethouder Jans Rensen (economie en media) uitte zijn zorg over de toekomst van het Media Park. Het vertrek van omroepen zou grote gevolgen hebben voor de economie van Hilversum. Nieuwe omroepen als PowNed en Wakker Nederland (WNL) kozen ervoor zich in Amsterdam te vestigen. En de AVRO besloot deels vanuit de hoofdstad te gaan werken. Ook Endemol, SBS en MTV houden kantoor in Amsterdam.

Volgens RTL heeft Media-Parkeigenaar TCN een ‘uitstekend’ aanbod gedaan en hielp het ook dat de gemeente Hilversum “heeft laten blijken dat ze het grootste commerciële multimediabedrijf graag aan boord willen houden”.