Nickelodeon herintroduceert Kindernet op 4 april


Nickelodeon brengt de vroegere tv-zender Nickelodeon op maandag 4 april terug op de buis. Het station zal tussen 6.00 en 15.00 uur uitzenden op het kanaal van Comedy Central, dat sinds enige tijd uitzendt op de frequentie van TMF. Dat heeft Nickelodeon dinsdag laten weten. Kindernet, dat eerder tussen 1988 en 2003 op tv was, is een samenwerking tussen Nickelodeon en Studio 100, het Vlaamse tv-bedrijf be- kend van series als Big & Betsy, Dobus en Samson & Gert.

De zender zal kinderen tussen drie en acht jaar het beste bieden van Nickelodeon en Studio 100. “Wij zijn ontzettend trots op de uitbreiding van het Nickelodeon portfolio. Een nieuw avontuur dat we samen met Studio 100 aangaan. De kracht van Kindernet: nostalgie voor ouders. Velen van ons zijn immers opgegroeid met series als Nils Holgersson en Maja de Bij. Kindernet brengt families samen door ouders en kinderen gezamenlijke helden te bieden“, zegt Judith Peters van Nickelodeon.

Ook Studio 100-directeur Dominic Stas is enthousiast over de introductie. “Het ultieme doel van Studio 100 is het vertellen van verhalen. Dankzij Kindernet kunnen we de kinderen meer avonturen laten beleven met bekende Studio 100 vrienden als Samson & Gert, Maja de Bij, Big & Betsy en Wickie de Viking. Maar we laten hen ook nieuwe helden ontdekken als Dobus en Abrakodabra. Kindernet biedt ons ook de mogelijkheid om de succesvolle samenwerking met Nickelodeon verder uit te breiden.”

Het Nickelodeon-portfolio bestaat verder uit Nick Jr., Nickelodeon, TeenNick en de digitale kanalen Nick Toons, Nick Jr. en Nick Hits.