RTL Nederland maakt 110 miljoen euro winst

RTL Nederland heeft in 2010 een record- winst van 110 miljoen euro gerealiseerd. De tv-zenders van RTL droegen voor 89 miljoen euro bij aan het bedrijfsresultaat en Radio 538 maakte 21 miljoen euro winst. Dat heeft RTL donderdag laten weten. De recordwinst is volgens RTL vooral te danken aan hogere advertentieopbrengsten. “Onze zenders hebben de beste prestatie neergezet sinds 1999. Daarnaast zien we dat onze andere bedrijfsonderdelen floreren“, zegt directeur Bert Habets.

De RTL-zenders bleven de concurrentie in 2010 ruim voor met een marktaandeel van 33 procent in de commerciële doelgroep 20 tot 49 jaar. De Publieke Omroep kwam uit op 28,3 procent en SBS op 24 procent. “Naast de uitstekende prestatie van onze zenders en het optimaal benutten van de marktgroei hebben we ons aanbod verbreed op nieuwe markten en geïnvesteerd in strategische partnerships en overnames. Dat heeft onze overall positie aanzienlijk versterkt“, aldus Habets.

2010 was het jaar van de kijkcijferrecords voor RTL. Zo was The Voice of Holland het best bekeken RTL 4-programma in jaren, had RTL 5 een kijkcijferhit in handen met Oh Oh Cherso en noteerde RTL 7 het ene na het andere record met de talkshow Voetbal International.