John Kraaijkamp sr. als Einstein in Veronica Magazine
Theaterlegende John Kraaijkamp sr. treedt nauwelijks nog in de openbaar- heid, maar voor televisieblad Veronica Magazine heeft hij zich laten fotograferen als Albert Einstein. Het resultaat ligt vanaf dinsdag in de winkels. Dat heeft het blad maandag laten weten. De aanleiding voor deze metamorfose is de serie Heroes waarin bekende Nederlan- ders veranderen in hun held. “Het leek het me wel een originele keuze om in de huid te kruipen van een geniale waan- zinnige“, zegt Kraaykamp.

De shoot met Kraaykamp sr. is een remake van de beroemde foto van Einstein waarop hij zijn tong uitsteekt. ”Het is een wereldberoemde foto van een ondeugende oude jongen en daarin herken ik mijzelf wel. Niets spannender voor een acteur om zo iemand na te mogen doen“, verklaart hij.

Eerder lieten onder anderen Geert Wilders, Gerard Joling en André van Duin zich al transformeren tot hun held. Alle kunstwerken met BN’ers die gemaakt worden voor de serie Heroes, worden op termijn geveild. De opbrengst gaat naar stichting Kika