Calamiteitenfunctie Wereldomroep en BVN in Japan
De Wereldomroep en BVN fungeren sinds dinsdag als calamiteitenzender voor Nederlanders die in Japan verblijven. Met onder meer extra nieuwsuitzendingen en specifieke informatie over de levensomstandigheden in Japan houdt de Wereldomroep Nederlandse emigranten, expats en vakantiegangers ter plekke op de hoogte.

De Nederlandse radio-uitzendingen van de Wereldomroep zijn in Japan te beluisteren via de korte golf en 24 uur per dag via satelliet en internet. In het radioprogramma ‘Nieuwslijn’ besteedt de Wereldomroep uitgebreid aandacht aan de actualiteit in Japan. Dat gebeurt ondermeer met correspondent Kjeld Duits in het rampgebied en met Nederlandse expats in Japan. In de daluren zendt de Wereldomroep - als de situatie erom vraagt - Radio 1 uit.

Op www.wereldomroep.nl kunnen Nederlanders in Japan alle relevante informatie vinden, zoals artikelen over de veiligheidssituatie, adviezen bij stralingsgevaar, het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, informatie over hoe Japan te verlaten en een infographic met de laatste relevante informatie voor Nederlanders ter plaatse. Nederlander Joris van der Kamp houdt vanuit Japan een blog bij. [Radio.NL]