U wilt niet weten wie de Mol is?


Dan bent u hier aan het goede adres. We gaan namelijk niets verklappen. Helemaal niets. Behalve dan dat er een tv-toestel aan moet geloven.

Wat wil het geval? Er zijn mensen die graag Wie is de Mol? zien, maar niet altijd live kunnen kijken. Die laten de videorecorder snorren of brengen een bezoekje aan Uitzending Gemist. Als je eindelijk op je vrije avond klaar zit met chips en cola, dan wil je natuurlijk niet dat de uitkomst al is verklapt.

En dus sla je de krant niet open, ontwijk je collega’s en ga je bij de bakker vooral geen gesprek aan. En als er ergens een tv aanstaat? Die gooi je natuurlijk ‘instinctief’ omver! Alles voor een ontspannen uurtje mollenjacht.

Het laatste wat je dan wilt, is dat een stelletje overdreven hard werkende journalisten die uitslag zomaar PONTIFICAAL op de voorpagina van NU.nl gooien. “Alle discusies die ik gehad hebt, de ruzies, de kapotte televisie, allemaal teniet gedaan. En waarom? Omdat de redactie van nu.nl geen rekening houd met de rest van nederland die toevallig niet op het moment dat het gebeurt iets kunnen meemaken.”


Lees het relaas van een ontevreden ‘uitgesteld kijker’ op het blog van NU-hoofdredacteur Laurens Verhagen. Wilt u wel weten wie er gewonnen heeft en wie de Mol was: Google en dagboek van de Mol (”De Mol zijn is niet het moeilijkste, de kandidaat spelen dat is het ingewikkelds.“). Napraten doet u bij de AVRO of een van de fansites.

We kunnen u wel vast zeggen dat ruim 1,9 miljoen kijkers donderdagavond live op Nederland 1 naar de uitslag keek. Vrijdagmiddag was de stream van de finale-uitzending al meer dan 25.000 keer bekeken. Hoeveel tv-toestellen er op dat moment waren gesneuveld is onbekend.