Paul de Leeuw stopt met Madiwodo


Paul de Leeuw heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen met de Madiwodovrijdagshow. De Leeuw is daarmee niet ingegaan op het verzoek van VARA/BNN om nog een tweede seizoen van het programma te maken. De laatste aflevering van de late night show is te zien op vrijdag 27 mei, zo meldt BNN vrijdag in een persbericht.

De late-night talkshow werd vanaf het begin af aan niet goed genoeg bekeken. Na de winsterstop, toen enkele veranderingen werden doorgevoerd, trokken de cijfers aan, maar bleven nog altijd rond de 300.000 kijkers hangen. Te weinig voor Nederland 3.

Paul de Leeuw: “Hoewel ik met heel veel plezier aan het programma heb gewerkt, en blijf werken, met een fantastisch team, heb ik behoefte om mijn hoofd vrij te maken en na te denken over volgende uitdagingen.” Filemon Wesselink: “Ik vind het erg jammer, maar ik heb begrip voor de beslissing van Paul. Ik ben blij met de groei die het programma heeft doorgemaakt en ik geniet enorm van mijn rol als reporter op locatie. Daar zou ik in een andere vorm graag mee door willen.’

BNN en de VARA gaan verder met het ontwikkelen van nieuwe programma