Definitieve versie Firefox 4 al te downloaden
Een tip van onze vrienden bij WebSonic.nl: de definitieve versie van Firefox 4.0 is nu al te downloaden, hoewel de officiŽle release pas morgen is.
De website van Firefox is nog niet bijgewerkt, maar de downloads zijn al wel te vinden:

Download HereFirefox 4.0 Windows

Firefox 4.0 Linux

Firefox 4.0 Mac

De browser komt in verschillende 80 talen, is een stuk sneller dan de vorige versie en beschikt over een volledig nieuwe interface. De tabbladen zijn nu boven de adresbalk geplaatst.

Handig is de mogelijkheid om een tabblad vast te zetten vergelijkbaar met de functie in Google Chrome met als gevolg dat een tabblad minder ruimte inneemt, bijvoorbeeld handig voor mail. Het vastzetten doet u door met de rechtermuisknop op een tabblad te klikken en de optie te selecteren. Het tabblad wordt dan aan de linkerkant als icoon geplaatst. Nieuw is ook Firefox Panorama, een functie om een set tabbladen te groeperen.

De opties zijn te vinden onder de nieuwe oranje 'Firefox' knop die boven in de linkerhoek is geplaatst. Na een druk op de knop bereikt u opties als privť-navigatie, bladwijzers, geschiedenis en de add-ons. De nieuwe versie van de browser is verder uitgebreid met Firefox Sync om zodoende geschiedenis, wachtwoorden, bladwijzers en open tabbladen te kunnen synchroniseren. Hiervoor is een account vereist en het voordeel hiervan is dat u overal, mits u Firefox hebt geÔnstalleerd, beschikt over uw favorieten, geschiedenis, etc.