Meer dan 16.000 .be-websites slachtoffer van hackers

Het aantal gekraakte Belgische websites groeit sterk, zo meldt De Standaard. De Belgische krant heeft het jaarverslag van Leaders in Security ingezien. Deze organisatie bestaat uit een aantal bedrijven die werkzaam zijn in de beveiligingsbranche.

Het rapport meldt dat er bij Zone-h.org wel 16.134 geregistreerde meldingen zijn binnengekomen over gekraakte .be-sites. Tegelijkertijd wordt vermoed dat het daadwerkelijke aantal nog hoger ligt, omdat de hackers op de site Zone-h.org de meldingen vrijwillig doen. Veelal gaat het dan om hackers die een boodschap willen achterlaten voor een website, maar verder geen schade aanrichten.

Toch is de internetveiligheid in BelgiŽ wel verbeterd, zegt Leaders in Security. Dit komt door het Cert.be, dat internetbedreigingen registreert bij openbare instellingen en actie onderneemt waar nodig. Deze organisatie registreerde in 2010 2135 incidenten, waarvan 976 een ernstig karakter hadden. In een kwart van de gevallen zou het gaan om geÔnfecteerde systemen of netwerken, en tweederde om pogingen tot het stelen van accounts.

Leaders in Security geeft verder aan prioriteit te stellen om iets te doen aan een worm, de Conficker-worm, malware die in 2008 werd ontdekt op zo'n 2500 Belgische ip-adressen.

[via: Tweakers.net]