RTL 7 blij met kijkcijfers eigen dartstoernooi


RTL 7 is blij met het succes van het door haar zelf georganiseerde dartstoernooi International Masters. De eerste editie werd maandag voor het oog van 428.000 kijkers gewonnen door Phil Taylor. Een goede kijkersscore, vindt de zender. “Ik vind het mooi om te zien dat de kijker darts weer heeft omarmd. Al in het eerste jaar hebben we succes met een nieuw en eigen dartsevent op eigen bodem, dat hiermee in de toekomst nog verder kan uitgroeien“, zegt zenderbaas Peter Lubbers van RTL 7.

De halve finale van maandagavond was de best bekeken wedstrijd van het toernooi met 565.000 kijkers, waarmee het tot de 25 best bekeken tv-uitzendingen van de avond behoort. In de doelgroep van RTL 7, Mannen 20 tot 49 jaar, trokken de vier dartsavonden zenderaandelen van 8,5, 9,2, 8,5 en 16,9 procent, alle vier ruimschoots boven het zendergemiddelde, dat dit jaar tot nu toe op 7,7 procent ligt.

RTL 7, dat dit jaar de uitzendrechten van de internationale dartsbond PDC overnam van SBS 6, wilde de sport een nieuwe impuls geven met dit vierdaagse event, waarop de beste Nederlandse darters het opnemen tegen de beste buitenlanders.

Het toernooi, dat in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee plaatsvond, werd bezocht door bijna 3.000 toeschouwers. Uiteindelijk ging de winst naar de legendarische Phil Taylor. De Brit versloeg in de finale Raymond van Barneveld met 8 – 3.