Sesamstraat op zoek naar Bert en Ernie imitatorSesamstraat bestaat 35 jaar. Ter gelegenheid van de verjaardag van Sesamstraat geven de makers van het kinderprogramma een kijkje achter de schermen. Vandaar dat vanaf nu Sesamstraat.nl wordt uitgebreid met een zogenaamde ‘backstage site’. Hierop is informatie te vinden over hoe het programma nou eigenlijk wordt gemaakt.

De redactie roept alle kijkers ook op zelf mee te doen aan verschillende onderdelen van het tv-programma. Vandaar dat Sesamstraat van tot en met 21 april op zoek gaat naar de beste imitator van Bert en Ernie.

Waarschijnlijk zijn Bert en Ernie de bekendste karakters uit Sesamstraat. De karakteristieke stemmen worden al 35 jaar lang ingesproken door de acteurs Wim T. Schippers en Paul Haenen. Op Sesamstraat.nl is nu een filmpje te zien, waarin Wim T. Schippers en Paul Haenen een Bert en Ernie filmpje inspreken.

Oproep beste imitator
Kijkers en fans kunnen proberen dit zelf na te doen via de speciale Bert en Ernie inspreek tool. Iedereen kan zelf zijn of haar beste imitatie uploaden. De jury bestaat uit Wim T. Schippers en Paul Haenen en als prijs wordt de beste imitatie in Sesamstraat uitgezonden. Daarnaast wordt de winnaar uitgenodigd voor een VIP behandeling op een speciale backstage dag in december. [Radio.NL]