Tour de France minstens tot 2015 bij NOSDe NOS heeft voor nog eens vier jaar de rechten verworven van de Tour de France. Hierdoor kan de NOS ook in de periode 2012 tot 2015 via radio, televisie, internet en mobiel live verslag doen van ‘s werelds grootste wielerwedstrijd. Dat heeft de NOS woensdag laten weten. NOS-directeur Jan de Jong is blij met de overeenkomst. “In jaren zonder Olympische spelen en grote voetbaltoernooien is de Tour de France het belangrijkste sportevenement in de zomer“, zegt hij.

Afgelopen zomer keek 71,5 procent van de Nederlanders van zes jaar en ouder minstens vijf minuten naar een NOS-uitzending over de Tour de France. “De Tour is onverminderd populair in Nederland. Dat geldt voor de live-uitzendingen, de avondetappe, Radio Tour de France en de zeer innovatieve NOS Tour de France site. Maar wij zijn niet blind voor de ontwikkelingen in het wielrennen en zullen die ook kritisch blijven volgen,” zegt De Jong.

Als onderdeel van de overeenkomst met de Amaury Sport Organisation, organisator van de grote wielerrondes, heeft de NOS bovendien de rechten bemachtigd voor Parijs-Nice en de belangrijke klassiekers Luik-Bastenaken-Luik en Parijs-Roubaix. “Dat we alle denkbare rechten hebben verworven voor een aanzienlijk lager bedrag is in het licht van de komende bezuinigingen ook geen onbelangrijk gegeven.“