De opvolger van Wie is de Mol?: FlashbackVanavond is de eerste aflevering van het BNN-programma Flashback, waarin koppels spectaculaire opdrachten moeten uitvoeren en aan het eind van de dag een spervuur van vragen krijgen over wat zij die dag hebben meegemaakt. Producent BlazHoffski maakte gisteren bovendien bekend dat het format al is verkocht aan Warner Bros., die de show op de aankomende tv-beurs in Cannes internationaal gaat proberen te verkopen.

Het avontuurlijke Flashback is geprogrammeerd op het zelfde tijdslot als Wie is de Mol?. Donderdagavond 20.30 uur op Nederland 1. Vijf koppels moeten in dertien uur drie opdrachten vervullen op een bijzondere locatie ergens in de wereld. Aan het eind van de lange, opwindende dag krijgen zij een spervuur van vragen over alles wat ze die dag hebben meegemaakt. De kandidaat met de slechtste score moet naar huis en laat zijn partner alleen achter. In de laatste aflevering strijden drie overgebleven kandidaten in de finale om een staaf van 18 karaat goud.

Geen interesse van NET5

Flashback wordt gepresenteerd door Patrick Lodiers. Hij gelooft dat het programma uit kan groeien tot net zo’n succesvol programma als Wie is de Mol?. “Dat programma is natuurlijk qua kijkcijfer enorm gegroeid. Ze zitten nu in het tiende en elfde seizoen en zij zijn ook langzaam aan gegroeid. Ik denk dat ook Flashback zeker die potentie heeft”, aldus Lodiers in de Mikro Gids. De BNN-voorzitter verklapt bovendien dat BlazHoffski het programma eerst aan NET5 aangeboden heeft. “Die zender had weinig interesse. Vervolgens maakte BNN een pilot. Wij zijn het in de zomer van 2010 op de Veluwe gaan testen en dat beviel zo goed, dat we het eind dat jaar al hebben opgenomen.”

Wereldwijd

Andrew Stein van Warner Bros. International Television Production denkt dat ‘originele, snelle en intelligente’ format wereldwijd de kijker aan zal spreken: “Het publiek van Flashback wordt meegenomen op een bijzondere reis met de kandidaten. Ze leven mee met de pijnlijke én succesvolle momenten van de kandidaten.”