NCRV- radioprogramma Stand.nl bestaat tien jaar

Het dagelijkse NCRV Radio 1 programma Stand.nl bestaat tien jaar. In een jubileumuitzending op vrijdag 1 april om 12.15 uur wordt uitgebreid teruggeblikt op de afgelopen jaren. Hoe werd tien jaar geleden op de actuele stellingen gereageerd en hoe is dat nu?

Communicatie-strateeg Jack de Vries, fractievoorzitter van GroenLinks Jolande Sap en hoofdredacteur NOS Nieuws Hans Laroes zijn de Stand.nl-gasten. Cabaretier Micha Wertheim maakt een radiocolumn en ook de vaste bellers krijgen een rol in de uitzending, die voor deze gelegenheid begint om 13.15 uur.

Voorafgaand wordt in het NCRV Radio1 programma Lunch! vanaf 12.15 uur ook uitgebreid stilgestaan bij het jubileum.

Stand.NL
Dagelijks luisteren tussen 13.30 uur en 14.00 uur een kwart miljoen mensen naar Stand.nl. Presentator Jurgen van den Berg geeft een actuele gast en de bellende luisteraars de gelegenheid te reageren op de stelling van de dag. Luisteraars kunnen ook hun stem laten horen via de website.

Twee jaar na de eerste radio-uitzending sleepte Stand.nl drie belangrijke nationale en internationale mediaprijzen in de wacht: de Marconi Award (voor het beste informatieve programma), de Milia iTV Award (voor het beste interactieve informatieve tv-programma) en de Gouden SpinAward (voor het beste interactieve media-concept). Het programma werd eerder gepresenteerd door Sjors Fröhlich en Ghislaine Plag. [Radio.NL]