RTL 7 noteert beste maand ooit


RTL 7 heeft in maart een record behaald. De tv-zender scoorde een marktaandeel van 8,7 procent in haar eigen doelgroep mannen van 20 tot 49 jaar en daarmee is het de beste maand sinds de start van de zender in augustus 2005. Dat heeft RTL vrijdag laten weten. Gezamenlijk kwamen de RTL-zenders in maart uit op een marktaandeel van 33,4 procent in de commerciële doelgroep 20 tot 49 jaar. Daarmee bleef RTL de concurrenten Publieke Omroep (28,1 procent) en SBS (22,5 procent) ruim voor.

RTL 4 blijft de best scorende zender van de zendergroep met een marktaandeel van 18,0 procent in de doelgroep Boodschappers 20 tot 49 jaar. De best bekeken uitzending was de start van het nieuwe seizoen van Ik Hou Van Holland met 2,7 miljoen kijkers. De top vijf wordt afgemaakt door Iedereen Is Gek Op Jack (2,0 miljoen kijkers), All You Need Is Love (1,8 miljoen), het RTL Nieuws van 19.30 uur (1,7 miljoen) en X Factor (1,6 miljoen).

Andere succesnummers waren volgens RTL de vooravondprogramma’s, Van Der Vorst Ziet Sterren, Crime Scene Investigation, Bones, Bouwval Gezocht, TV Makelaar en Help, Mijn Man Is Klusser.

RTL 5 scoort met Oh Oh Tirol

RTL 5 steeg in maart naar een zenderaandeel van 9,5 procent in de doelgroep 20 tot 34 jaar en komt daarmee 20 procent hoger uit dan in februari. “De nieuwe donderdag van RTL 5 droeg sterk aan deze groei bij. Oh Oh Tirol trok op 10 maart 1,1 miljoen kijkers, wat een zenderaandeel van 35,1 procent opleverde in de RTL 5-doelgroep. Ook de late night talkshow Jensen wist deze avond met 28,2 procent zenderaandeel een tweede plaats in de top van RTL 5 te behalen“, zegt een woordvoerder.

Echte Meisjes in de Jungle ging volgens de zegsman ‘geweldig’ van start, de dansshow The Ultimate Dance Battle scoorde een ‘mooie’ 16,6 procent in de doelgroep en ook Dames en heren in de dop en Modemeisjes met een Missie scoorden volgens RTL goed.

Beste maand ooit voor RTL 7

Voor RTL 7 is maart 2011 de beste maand geworden sinds de start van de mannenzender in augustus 2005 met een marktaandeel van 8,7 procent in de doelgroep mannen 20 tot 49 jaar. Vooral de talkshow Voetbal International, de Europa Leagu en darts scoorden goed. “De best bekeken dartswedstrijd trok meer dan een half miljoen kijkers terwijl de finale een zenderaandeel bereikte van 24,8 procent.”

Ook de films zijn steeds meer in trek, meldt RTL. “Zo trokken Rambo 2 en 3 en Under Siege 2 zo’n half miljoen kijkers en zenderaandelen tussen de 9,6 en 17,1 procent.”

Changeling behaalt hoge kijkcijfers op RTL 8

RTL 8 haalde in maart een zenderaandeel van 2,8 procent in de doelgroep vrouwen 20 tot 49, een stijging ten opzichte van februari, toen de zender op 2,6 procent uitkwam. De best bekeken film was Changeling, die goed was voor een zenderaandeel van 9,5 procent. “De afleveringen van Gooische Vrouwen, die ter gelegenheid van de filmpremičre werden uitgezonden, werden goed bekeken. Met 8 procent zenderaandeel staat de aflevering van 9 maart op de tweede plaats in de top van RTL 8.“