Net5 maakt potretserie over moordlustige vrouwen


Net5 komt in mei met de portretserie Moordvrouwen. In deze vierdelige reeks staan Nederlandse vrouwen centraal die iemand hebben vermoord. Dat heeft Net5 laten weten. In elke aflevering van Moordvrouwen vertelt een vrouw haar kant van het verhaal van de moord die ze heeft gepleegd. De kijker wordt daarbij meegenomen naar de totstandkoming van de daad. “Via reconstructiebeelden is te zien hoe het zover heeft kunnen komen“, legt een woordvoerster van de zender uit.

In de eerste aflevering vertelt Willeke M. haar verhaal. Als haar oudste dochtertje wordt verkracht is voor Willeke de maat vol. Ze wil niet het risico lopen dat deze man haar dochter ooit weer zal aanraken en dus brengt ze hem om het leven met vele messteken. Ze krijgt hiervoor twaalf jaar gevangenisstraf. Inmiddels is Willeke weer vrij.

De reeks is gemaakt door Jessica Villerius. Zij maakte eerder ook de reportages ‘Vel Over Probleem’ over anorexia, ‘Code Rood: Eerwraak’ over eerwraak en ‘Het exclusieve verhaal van een loverboy’ over de vraagtekens die er rond het verhaal van schrijfster Maria Mosterd ontstonden.

Moordvrouwen is vanaf maandag 9 mei wekelijks om 22.20 uur te zien bij Net5.