NCRV komt met IsraŽlisch format ConnectedDe NCRV komt eind dit jaar met een nieuw realityprogramma. Het gaat om Connected, een show waarin vijf Nederlandse vrouwen ieder een camera hebben gekregen om hun eigen leven te filmen, zo meldt het AD. Het idee voor de show komt uit IsraŽl. Daar is Connected het best beken programma ooit.

De deelnemers van het Ďunieke crossmediale en interactieve formatí gaven zich in de Israelische versie vaak emotioneel, en soms letterlijk, bloot. Zo was een moeder te zien die openhartig sprak over haar Ďgebrek aan seksí sinds ze moeder is. De deelnemers hebben direct contact met de kijker en worden geconfronteerd met hun diepste gevoelens. ďDaardoor worden ze uitgedaagd eerlijk, oprecht en intiem te zijn over themaís die spelen in hun leven. Het gaat om voor iedereen herkenbare themaís zoals relaties, liefde, angst, eenzaamheid, geld en kinderen.Ē

William Hoes van de NCRV hoopt dat er ook in Nederland grote ontboezemingen zullen worden gedaan. De omroep is dan ook op zoek naar vrouwen die al veel ervaring hebben met sociale netwerksites en die zich er niet voor schamen hun leven te delen met de wereld. ďWij hopen dat het bij de kijker stof tot nadenken geeftĒ, aldus Hoes in het dagblad.

De vrouwen in Connected zijn zowel op Nederland 3, als via diverse sociale media 24 uur per dag online te volgen. Hier gaan zij nog dieper in op hun leven en delen ze ervaringen met de kijker. Die kan zelf ook verhalen met de hoofdpersonen delen.ĒVooral deze directe interactie tussen de vrouwen en de kijkers maakt Connected tot een spraakmakend projectĒ, aldus de NCRV.

Connected wordt geproduceerd door Blue Circle.