Holland Sport stopt, De Jong maakt nieuw programma

Holland Sport stopt als wekelijks liveprogramma op Nederland 3. De titel blijft wel bestaan. Onder die vlag maakt Wilfried de Jong enkele uitzendingen over grote sportevenementen, zoals de Olympische Spelen volgend jaar in Londen. Volgend seizoen komt De Jong met een nieuw programma. Hij is nog met de VPRO in gesprek over de invulling daarvan, maakte de omroep woensdag bekend.

Holland Sport begon in 2003, met Matthijs van Nieuwkerk en Wilfried de Jong als presentatoren. In 2005 kreeg het sportprogramma de Zilveren Nipkowschijf. Sinds drie jaar neemt De Jong de presentatie in zijn eentje voor zijn rekening. De laatste aflevering van Holland Sport is op maandag 6 juni. De Jong: “Acht jaar is een mooie leeftijd voor een programma als Holland Sport, dat als merk zal blijven bestaan. Ik heb het altijd met veel plezier gemaakt en doe dat nog steeds. Maar ik heb zin om wat nieuws te gaan doen.”

De Jong presenteert voor de VPRO ook het programm 24 uur met... Een interviewprogramma waarin hij zich 24 uur lang laat opsluiten met zijn gast.