Sesamstraat bestaat 35 jaar

Het kinderprogramma Sesamstraat viert dit jaar haar 35ste verjaardag. In 1976 verscheen het programma voor het eerst op de Nederlandse televisie. De komende maanden wordt de verjaardag uitgebreid gevierd. Zo is de website Sesamstraat.nl uitgebreid met een ‘backstage’ site. Hierop is informatie te vinden over hoe het programma nou eigenlijk wordt gemaakt.

Ook roept de redactie alle kijkers op, van jong tot oud, zelf mee te doen aan verschillende onderdelen van het programma. Sesamstraat is t/m 21 april op zoek naar de beste imitator van Bert en Ernie. In de zomermaanden wordt de verjaardag van het kinderprogramma gevierd met voorstellingen, een tentoonstelling en voorleesmiddagen.

Sesamstraat

Sesamstraat speelt zich af in een straat waar fantasiebeesten en mensenlijke personages wonen. Het programma is een bewerking van het Amerikaanse origineel, dat sinds 1969 bestaat. De Nederlandse scènes en filmpjes worden afgewisseld met nagesychroniseerde Amerikaanse tekenfilmpjes. Het programma bestaat voor 40 procent uit Amerikaanse items en voor 60 procent uit Nederlandse items. Er zijn ruim dertig Nederlandse schrijvers die een bijdrage leveren aan het NTR-programma.

(AD)