Vanaf vandaag iedere werkdag " SHOW ME THE MONEY "

SBS 6 komt met het spectaculaire programma Show Me The Money, de Nederlandse variant op de internationale hit The Money Drop. In dit programma starten de deelnemers gelijk al met de hoofdprijs, een miljoen euro cash. De berg met geld ligt voor hun neus, maar alleen als ze de multiple choice vragen goed beantwoorden, verdwijnen de stapels bankbiljetten niet door het gevreesde luik. Show Me The Money is vanaf maandag 11 april twee weken lang iedere werkdag van 19.25 uur tot 20.30 uur live bij SBS 6 te zien. De presentatie is in handen van Beau van Erven Dorens.

Show Me The Money is een spel van uitersten. Kandidatenkoppels kunnen groots winnen, of verliezen, live op TV. In Show Me The Money starten de deelnemers als miljonair. Het gigantische prijzengeld van een miljoen euro wordt live in de studio in 40 geldbundels aan het koppel uitgekeerd. Het doel is om zoveel mogelijk geld te behouden gedurende het vragenspel. Deelnemers krijgen 8 vragen voorgeschoteld met meerdere antwoordopties. Bij iedere vraag moeten zij onder tijdsdruk het geld verdelen over meerdere luiken die corresponderen met de antwoordmogelijkheden. Spreiden de koppels hun winkansen zoveel mogelijk of zijn ze zeker van hun zaak en zetten ze vol in op een enkel antwoord? Elk fout antwoord betekent dat een deel van het miljoen genadeloos verdwijnt door het luik. Heeft een koppel alle 8 antwoorden goed? Dan kunnen zij met 1 miljoen euro naar huis gaan.

Show Me The Money is een multimediaal concept. Het publiek thuis kan tijdens de live-uitzending online meespelen. Met deze online game is een plek als kandidaat in de spelshow te winnen. Via social media kunnen vrienden elkaar onderling uitdagen.

De BankGiro Loterij bestaat dit jaar 50 jaar en brengt in dit bijzondere jaar samen met SBS 6 Show Me The Money. Deelnemers van de loterij kunnen thuis dezelfde prijzen winnen als de kandidaten in de studio.

Show Me The Money is in Nederland de benaming voor het succesvolle internationale Endemol format The Money Drop dat reeds in 13 landen, waaronder Amerika, Engeland en Duitsland een grote hit is. Het programma wordt in Nederland gepresenteerd door Beau van Erven Dorens en zal vanaf 11 april tien werkdagen lang live uitgezonden worden op SBS 6 om 19.30 uur.