RTL Group ge´nteresseerd in ProSieben

Het in Luxenburg beursgenoteerde RTL Group heeft een bod gedaan op de TV-activiteiten van concurrent ProSiebenSat.1 Media in BelgiŰ, melden bronnen bekend met de situatie maandag.

ProSieben, in handen van private equity-investeerder Kohlberg Kravis Roberts, maakte enkele maanden geleden bekend de activiteiten in de Benelux en ScandinaviŰ, bekend als SBS Broadcasting, te willen verkopen. ProSiebenSat.1 is overladen met schulden.

RTL Group, waar het Duitse mediaconglomeraat Bertelsmann ag een meerderheidsbelang in heeft, is slechts ge´nteresseerd in ProSiebenSat.1's twee Belgische tv-kanalen in het Nederlandssprekende deel van het land, melden de bronnen, aangezien het al tv-kanalen in bezit heeft in het Franstalige deel van Belgie.

Het in Luxemburg beursgenoteerde mediaconcern heeft geen interesse in ProSiebenSat.1's Nederlandse activiteiten omdat het bedrijf daar reeds een sterke positie heeft en meer acquisities op weerstand zouden kunnen stuiten vanwege kartelvorming.

Vrijdag maakte het Finse mediabedrijf Sanoma bekend een bod uitgebracht te hebben op de TV-activiteiten van ProSiebenSat.1 in zowel Nederland als BelgiŰ, samen met lokale partners.

Volgens informatie verkregen door Dow Jones Nieuwsdienst zijn Sanoma's lokale partners onder anderen de Nederlandse mediatycoon John de Mol en de Belgische media-entrepeneur Wouter Vandenhaute. De woordvoerders van beide ondernemers weigerden commentaar te geven.

Vrijdag was de laatste dag dat biedingen op de bezittingen van ProSiebenSat.1 in de Benelux konden worden ingediend. Ge´ntereseerden hebben tot vrijdg de mogelijkheid te bieden op de Scandinavische activiteiten van het concern. [Novum/Dow Jones/Radio.NL]