Koninginnedag in Limburg op tv en Radio 1


De NOS doet op Koninginnedag tussen 09.45 en 13.15 uur vanuit Thorn en Weert rechtstreeks verslag van het bezoek van koningin Beatrix en haar familie aan de provincie Limburg. Het koninklijk gezelschap wordt om tien uur per bus in Thorn verwacht. De presentatie van de Koninginnedaguitzending, die te zien is via Nederland 1, is in handen van Astrid Kersseboom.

De Oranjes gaan eerst naar het ‘witte dorpje’ Thorn. Aansluitend bezoekt het gezelschap Weert. Aan het begin van de avond - om 18.30 uur - zijn op Nederland 2 de beelden van de NOS met de hoogtepunten van de festiviteiten in Limburg nog een keer te zien in het EO-programma Blauw Bloed.

Radio 1
Ook de luisteraars van Radio 1 kunnen de Koninginnedagvieringen in Thorn en Weert volgen. De NOS, Tros en de Vpro maken tussen 9.00 en 13.00 uur een gezamenlijk programma op Radio 1.

BVN, de publieke tv-zender voor Nederlandstaligen in het buitenland, zendt zaterdag 30 april tussen 09.45 en 13.15 uur eveneens het verslag van de Koninginnedagviering uit. [Radio.NL]