Luxe TV nu definitief uit de lucht

De Luxemburgse HD-zender Luxe TV, die onlangs ook nog onder de noemer Luxury Life HD een doorstart maakte, is nu toch definitief uit de lucht. Alle signalen van Luxe TV zijn van de satellieten verdwenen en CanalDigitaal en TV VLAANDEREN hebben de zender uit hun zaplijst gemaakt.

Luxe TV HD was één van de eerste volledig Native HD zenders in Europa en gaf vooral aandacht aan mooie reisbestemmingen en bracht dit alles in HD in beeld. Financiële problemen bij de investeerders in de zender lijken de belangrijkste oorzaak te zijn van de problemen bij de zender. Er is geprobeerd een doorstart te maken en onder de noemer Luxury Life HD was de zender nog te zien, maar dit is, blijkens het nu definitief verdwijnen van de signalen, mislukt.

Voor de satellietkijker is het wellicht een relatief klein verlies want de zender werd via 28,2 graden oost doorgegeven en aldaar zijn intussen al weer andere mooie HD-zenders free to air verschenen. Het gaat daarbij om NHK HD en Channel 4 HD, die net als Travel Channel HD nu ook voor alle CanalDigitaal en TV VLAANDEREN kijkers te zien zijn. In het geval en NHK HD en Channel 4 is wel minstens een triple sat schotel vereist, omdat die dus via de 28,2 graden oost uitzenden. Travel Channel HD zal vanaf 28 april in de nieuwste fastscan zenderlijst zijn terug te vinden en heeft ook (grotendeels) Nederlandse onderiteling.

Bron: Totaal.tv