Comedy Live voorzichtig van start

De eerste aflevering van Comedy Live, de Nederlandse versie van het beroemde Amerikaanse Saturday Night Live, was zaterdag nog geen kijkcijfertopper. De Kopspijkers-achtige show trok een half miljoen kijkers. Dat het mooie weer niet als excuus gebruikt kan worden, bewijst RTL4. Bijna twee miljoen mensen lieten de barbecue voor wat het was en keken naar Ik Hou van Holland. Een miljoen mensen bleven daarna hangen voor Echt Waar?!.

Jan Jaap van der Wal, een van de initiatiefnemers van Comedy Live liet eerder weten zich niet druk te maken om de kijkcijfers van het programma. “Het belangrijkste is dat we het zélf leuk vinden om te maken”, zei hij in een interview. “Het zou natuurlijk prachtig zijn als je ook hier iets neer kunt zetten dat 35 jaar blijft bestaan, maar daar ben ik nu nog niet mee bezig.”

Comedy Live kent elke week een bekende gastacteur. Zaterdag was Joris ‘Hello Goodbye’ Linssen te gast. De NCRV-presentator deed aan verschillende sketches mee. Het programma is nog vijf keer te zien bij BNN op de zaterdagavond van Nederland 1.