Eric Corton stopt als presentator 3VOOR12RadioEric Corton stopt per 26 mei als presentator van het VPRO programma 3VOOR12Radio op 3FM. Corton en de VPRO hebben dit in goed overleg met elkaar besloten, meldt de zender dinsdag. Hij blijft wel aan 3FM verbonden en het BNN-programma That’s Live presenteren. “Ik stop ermee omdat ik, ondanks het feit dat het programma me heel dierbaar is en ik eigenlijk nog best vol zit met plannen, niet meer vier avonden per week van huis wil zijn”, aldus Corton in een afscheidsbrief op 3voor12.nl. Hij presenteerde het programma sinds 2008.

“Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik dat niet meer kan. Ik mis teveel van mijn gezin, mijn schoolgaande kinderen, van mijn vriendenkring en van mijn nachtrust, en dat breekt me op. En na wat pogingen om mijn werkzaamheden anders in te delen, kom ik toch tot deze beslissing…”

Corton zegt de afgelopen jaren met veel plezier 3VOOR12Radio te hebben gemaakt. “Het programma is een belangrijke plek op 3FM geworden. Een plek voor gelijkgestemde zielen om te genieten van nieuwe, spannende maar vooral goeie muziek…en een plek om geďnformeerd te worden en mee te praten over actuele zaken.”

Corton blijft wel nauw verbonden aan 3FM als presentator van het programma That’s Live (BNN) op zaterdagmiddag, als verslaggever van de festivals en 3FM Serious Request en als Stem van het Station. De VPRO is momenteel op zoek naar een nieuwe presentator voor 3VOOR12Radio en hoopt hierover op korte termijn meer te kunnen berichten.