Keith Bakker verlopig niet meer op tv

Keith Bakker is voorlopig niet meer op tv te zien. De Ncrv zal de serie Family Matters van de verslavingsdeskundige niet meer uitzenden omdat Bakker de aantijgingen van de hand heeft gewezen. Voor de Ncrv was dit een reden om de derde serie van Bakkers tv-programma Family Matters niet uit te zenden.

Keith Bakker heeft zich dinsdag samen met zijn advocaat Bram Moszkowicz gemeld bij het hoofdbureau van de politie in Amsterdam. Bakker wordt verdacht van het seksueel misbruiken van cliŽnten.

De Ncrv liet al eerder weten niet blij te zijn met de commotie rondom de verslavingsdeskundige. "Meerdere cliŽnten laten zich zeer kritisch uit over de werkwijze van Keith Bakker als therapeut. Een therapeut kan alleen werken vanuit een absolute vertrouwensbasis. Die vertrouwensbasis is in deze situatie weggevallen", zo liet de Ncrv al eerder weten.

De 50-jarige afkickgoeroe kwam in december in opspraak omdat verschillende ex-cliŽnten van zijn verslavingskliniek beweerden te zijn misbruikt door hem. Minstens vier van hen deden aangifte. De politie startte daarop een onderzoek. Bakkers verslavingskliniek werd in februari failliet verklaard.

Keith Bakker zou vrouwen bij hem thuis hebben laten overnachten en hen daar onheus hebben bejegend. Hij zei maandagavond in het programma Pauw & Witteman dat hij verkeerd te werk is gegaan, maar niemand heeft misbruikt. [Radio.NL/Novum]