Sony erkent aanval hackers op PlayStation Network

Het Playstation netwerk ligt al sinds 21 april plat door hackers. Sony werkt met man en macht om het netwerk weer online te krijgen.

Sony is het netwerksysteem aan het herzien, zodat dergelijke problemen niet opnieuw kunnen voorkomen. Het Playstation netwerk wordt gebruikt om Playstation spelconsoles via internet, onderling te verbinden om via het netwerk samen met anderen te gamen. Ook wordt het gebruikt om mediabestanden te verspreiden en om games te downloaden.

Sony heeft bevestigd dat de gegevens waaronder namen een adresgegevens en mogelijk ook creditcardgegevens van miljoenen gebruikers twee dagen in handen van hackers geweest zijn. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat er misbruik van deze gegevens gemaakt wordt. Voorlopig blijven PSN en Qriocity nog buiten gebruik. Volgens de berichten gaat het niet om de hackersgroep Anonymous. Deze groep pleegde eerder een aanval op het netwerk uit onvrede over het feit dat Sony een rechtszaak aanspande tegen de hacker Geohot. Ze stopten daarmee omdat het vooral de spelers trof en niet Sony.

Sony doet geen voorspelling over hoe lang het herstel van het netwerk nog gaat duren. Tot die tijd zullen de Playstation-gebruikers lokaal moeten spelen.