RTL Nederland koopt Slam FM


RTL Nederland heeft Slam FM overgenomen. Na een succesvolle samenwerking tussen de sales-afdelingen van Radio 538, Radio 10 Gold en Slam FM wordt het radiostation nu ook opgenomen in de totale Family of Radio Stations van RTL. Hoeveel RTL Nederland voor Slam FM betaalt maakt RTL Nederland niet bekend.

CEO RTL Nederland Bert Habets: “We hebben al langer de wens om onze Family of Radio Stations uit te breiden. Met de verdeling van de radiofrequenties is er de komende zes jaar zekerheid in het radiolandschap. Daarmee is dit het perfecte moment om een belangrijke strategische stap te zetten met de overname van Slam FM.

Slam FM is een ijzersterk merk en een prachtige aanvulling op de doelgroepen die we met Radio 538 en Radio 10 Gold al uitstekend bereiken.”

Algemeen Directeur Radio 538 Jan-Willem Brüggenwirth vult aan: “Slam FM is dé ideale springplank voor nieuw dj talent en wij hebben alles in huis om zowel het station als het talent tot verdere ontwikkeling te brengen.”

Jacqueline Bierhorst, Directeur Slam FM: “Wij zijn heel trots dat RTL ons bedrijf verder wil uitbouwen. Hierdoor ontstaan voor ons station enorme groeikansen voor zowel het merk als voor de mensen voor en achter de microfoon.”

Slam FM
Slam FM blijft als zelfstandig radiostation bestaan. Het radiostation bereikt wekelijks 1,2 miljoen luisteraars. Naast radio wordt het interactieve tv-station Slam TV ook onderdeel van RTL. De Slam FM medewerkers worden op korte termijn ondergebracht in de Radio 538 organisatie.

Bert Habets van RTL Nederland en Lex Harding van Slam FM hebben de handtekening afgelopen dinsdag onder de overname gezet. Voor Radio 538 is dit een heel belangrijke toevoeging in het portfolio van de radiozender, met name in de doelgroep mannen 20 tot 34. Daarnaast krijgt 538 er ook een kweekvijver bij voor nieuw DJ talent. Ook krijgt RTL er een tv-zender bij. Waarschijnlijk zal het personeel van Slam FM deze zomer gaan verhuizen. Hiermee is Radio 538 in één klap ook de grootste commerciële radiogroep van Nederland. [Radio.NL]