Geen Man Bijt Hond meer op Vlaamse tv
De Vlaamse publieke omroep VRT stopt volgend jaar met het populaire tv-programma Man Bijt Hond. Het programma wordt al sinds 1997 uitgezonden en heeft ook een Nederlandse versie. De maker van het programma, producent Woestijnvis, had een zogenaamd ‘preferentieel partnership’ met de omroep. Vanaf september 2012 wordt Woestijnvis behandeld als een ‘gewoon’ productiehuis. De VRT wil het tijdslot van Man Bijt Hond graag zelf in gaan vullen.

De relatie tussen VRT en Woestijvis is veranderd doordat het productiehuis betrokken was bij een recente overname van enkele commerciële Belgische tv-zenders. Ook andere programma’s van Woestijnvis, zoals De Slimste Mens, zullen waarschijnlijk van de buis verdwijnen, berichten verschillende Belgische media vandaag.

De 18 miljoen euro omzet die de VRT nu besteedt aan Woestijnvisproducties kan elders besteed worden. De omroep wil naar eigen zeggen “een sterke stimulans geven aan de creatieve audiovisuele markt in Vlaanderen en de kwalitatieve en maatschappelijk relevante invulling van Eén en Canvas vrijwaren”. De VRT zal programmavoorstellen beoordelen op basis van kwaliteit, creativiteit, maatschappelijke relevantie en prijs. Woestijnvis wordt daarbij een van de gegadigden.