Reinout Oerlemans haalt Eyeworks uit etalage


Reinout Oerlemans gaat zijn productiebedrijf Eyeworks niet verkopen. Dat heeft Oerlemans donderdag laten weten in een persbericht. De afgelopen maanden onderzocht zakenbank Goldman Sachs een mogelijke verkoop van Eyeworks, nadat verschillende partijen interesse hadden getoond in het mediabedrijf. “De uitkomst is dat wij er van overtuigd zijn dat het zelfstandig doorzetten van de eigen koers en visie nu het beste voor Eyeworks is“, zo laat Oerlemans weten.

Volgens Oerlemans was er genoeg reden om een eventuele verkoop te onderzoeken. “Als een van de grootste onafhankelijke producenten ter wereld, met een omzet verwachting van meer dan 250 miljoen euro in 2011, wilden de Raad van Bestuur en aandeelhouders van Eyeworks deze mogelijkheden laten onderzoeken om de beste strategische toekomst van Eyeworks te kunnen bepalen.”

De voormalig soapacteur ziet de toekomst als zelfstandige organisatie met vertrouwen tegemoet. “We zien onze toekomst als onafhankelijke producent zeer positief. Een maand geleden konden we melden dat 2010 met een record winst van 26,9 miljoen euro het beste jaar in de tienjarige historie van Eyeworks was. 2011 zal naar verwachting opnieuw een belangrijke groei laten zien. Daarmee hebben we een uitstekende basis om zelfstandig verder te bouwen.“