Jan Smit presenteert 60 jaar televisieJan Smit presenteert vanaf zaterdag 20 augustus een nieuw tv-programma over 60 jaar televisie bij de Tros. De zaterdagavondshow van de muziekale omroep heeft als werktitel 'Wij houden van televisie' en wordt negen weken lang uitgezonden om 20.30 uur op Nederland 1.

In het nieuwe tv-programma, geproduceerd door Talpa Producties, strijden iedere aflevering drie koppels BN’ers tegen elkaar. Wie weet het meest van publieke en commerciële televisie door de jaren heen? Na zes afleveringen zijn er zes koppels over, in twee halve finales strijden zij om een plekje in de grote finale. In de finale wordt bekend welk duo het meest weet over zes decennia televisie.

Jan Smit: “Ik ben zeer vereerd dat ik gevraagd ben voor dit programma. Ik heb al presentatie-ervaring opgedaan in Nederland en Duitsland, maar prime time op zaterdagavond op Nederland 1, dat is nogal wat!”

Peter Kuipers, directeur Tros: “Jan heeft zich inmiddels op presentatievlak bewezen als vaste presentator van ‘Muziekfeest op het plein’ en de hypnoseshow ‘Ik weet wat jij deed’. Hij is zeer geliefd bij jong en oud en dus bij uitstek geschikt voor het nieuwe paradepaardje van de Tros”. [Radio.NL]