Nederlandse GAY-TV zender succesvol in Europa


Na de lancering van de eerste gay-lifestyle zender in Nederland drie jaar geleden, is OUTTV sinds woensdag 4 mei ook met een volledige Vlaamse tv-zender gericht op de gay en open-minded. Eerder dit jaar werd de Scandinavische versie van OUTTV gelanceerd, en nog voor de zomer zullen ook andere tv-aanbieders in Scandinavië de zender aanbieden.

Zo staan nog uitbreidingen gepland voor Finland, Noorwegen, Denemarken en de Baltische staten. “Nu we ook onze lifestyle in volledige Benelux en Noord-Europa kunnen aanbieden, is ons vizier voor 2012 gericht op de lancering van een volledige Duitse zender voor Duitstalig Europa,” aldus Marc Putman, oprichter van OUTTV.

Putman vervolgt; “Hoewel de primaire doelgroep, gay-mannen relatief klein is, zien we dat ons programmaprofiel ook aanslaat bij een grote groep vrouwen in de leeftijd 25 tot 45, vaak hoger opgeleid, zowel in Nederland als in de andere landen.“

“Omdat wij de lokale verankering met gay-mannen cruciaal achten, selecteren we zorgvuldig de landen waar we onze zender mogelijk kunnen introduceren. Dit betekent dat we voor elk land een nieuwe zender creëren met onze internationale programma’s en eigen lokale producties, die de identificering met de kijkers versterken en kleur geven aan het zenderprofiel”, vertelt Marc Putman.

De Vlaamse zender start zaterdag met de zoektocht naar nieuw Vlaams presentatie talent, OUT WANTED, the next coming out. Het veelgeprezen en multi-talent Timo Descamps zal de zoektocht voor zijn rekening nemen en de komende weken met de speciale OUT Wanted Bus door Vlaanderen toeren om nieuw talent op te sporen. Zo staan zaterdag 7 mei de eerste screentests gepland in Antwerpen en de week erna is OUT Wanted aanwezig tijdens de Gay Pride in Brussel. [Radio.NL]