100%NL Oeuvre Award voor Paul de Leeuw


Paul de Leeuw heeft maandag uit handen van collega en vriend Jan Smit een 100% NL Oeuvre Award ontvangen. De VARA-presentator krijgt de award voor zijn muzikale oeuvre. Deze week eert 100% NL Paul de Leeuw met een speciale actieweek. Er is veel aandacht voor zijn liedjes, luisteraars kiezen het populairste Paul de Leeuw-nummer en Paul presenteert woensdag 11 mei van 08.00 uur tot 10.00 uur zelf een programma op 100% NL.

Programmadirecteur Roland Snoeijer: “Het is volgende week precies twintig jaar geleden dat de eerste cd van Paul de Leeuw uitkwam. Het album ‘Voor u Majesteit’ werd direct platina en dat was de start van een indrukwekkende muzikale carrière met hits als ‘K Heb Je Lief’, ‘Ik Wil Niet Dat Je Liegt’, ‘Vlieg Met Me Mee’ en ‘Une Belle Histoire’. Paul is natuurlijk ook populair als tv-presentator en acteur, maar de luisteraars van 100% NL zijn nog altijd enorme fan van de muziek van Paul. Na 20 jaar is het dus echt hoog tijd voor een Oeuvre Award.”

Paul de Leeuw is de tweede artiest die een 100% NL Oeuvre Award ontvangt. Vorig jaar werd Rene Froger beloond voor zijn oeuvre.