Nipkowschijf voor De Wereld Draait Door [Update]

Het tv-programma De Wereld Draait Door heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. De prestigieuze Nederlandse televisieprijs wordt ieder jaar uitgereikt door televisiecritici van dagbladen en tijdschriften. De prijs wordt sinds 1961 uitgereikt en is daarmee de oudste televisieprijs van Nederland.

Het VARA-programma wordt geprezen om zijn 'snelheid, toegankelijkheid en het spectrum aan maatschappelijke, culturele en wetenschappelijke onderwerpen, dat nog nooit zo breed was als dit seizoen', valt te lezen in het juryrapport.

"Hieperdepiep en doooorrr", reageert presentator Matthijs van Nieuwkerk. Ook Frans Klein, programmadirecteur van de VARA, zegt blij te zijn. "Het is een ongelooflijke waardering voor De Wereld Draait Door, dat zich ieder seizoen weer zo weet te overtreffen. We zijn erg blij met deze erkenning van de jury van de Nipkowschijf."

De muzikale TROS-reeks Ali B op Volle Toeren krijgt een eervolle vermelding. De rapper krijgt de aanmoedigingsprijs vanwege de 'originaliteit en de ontroeringsfactor' van zijn programma. "De verrassende link tussen rappers en zangers van het Nederlandse lied kwam volgens de jury prachtig tot uitdrukking."

De Ere Zilveren Reissmicrofoon gaat dit jaar naar het Muziekcentrum voor de Omroep voor de inzet voor klassieke en populaire muziek. De reguliere Reissmicrofoon is dit jaar niet uitgereikt. De winnaars krijgen hun prijs op 25 mei overhandigd in het American Hotel in Amsterdam. [Radio.NL]