Discovery scoort hoog met walking the amazon

Het is een beetje spelen met kijkcijfers en bepaalde categorieŽn maar Discovery Channel wist zich eind vorige week dan ook de 4e best bekeken zender van Nederland te noemen met Walking The Amazon. Discovery Channel, dat zich dť mannenzender van Nederland noemt, scoorde een marktaandeel van 10,7 % in de doelgroep mannen in de leeftijd 20 tot en met 34 met het tv-programma Walking The Amazon.

Walking The Amazon is het best bekeken programma op Discovery Channel sinds 6 jaar. Walking The Amazon' volgt de heroÔsche tocht van Ed Stafford die samen met zijn vriend Luke Collyer probeert om te voet de complete route van de Amazonerivier af te leggen. Een wandeling van ruim 9000 kilometer die begint bij de bron hoog in het Andesgebergte van Peru en moet eindigen bij de Atlantische Oceaan aan de oostkust van BraziliŽ.

Discovery Channel richt zich heden ten dage vooral op een jonger mannelijk publiek maar komt zeer binnenkort ook met TLC, een zender die zich juist op de vrouwelijke doelgroep richt. Andere zenders die momenteel in Nederland door Discovery worden gedistribueerd zijn Travel & Living, Science, Discovery World, Animal Planet (-HD) en Showcase HD.