BNN komt met serie 'Van God Los'

Wat zegt een kort krantenberichtje nu Úcht over een moord? Veel meer dan het wapen dat is gebruikt en de gevangenisstraf wordt vaak niet vermeld. De nieuwe BNN-serie Van God Los geeft een beeld bij de krantenberichten die doorgaans achteloos worden omgeslagen. De serie vertelt verhalen uit de criminele leefwereld van jonge mensen, vanuit het perspectief van de dader en het slachtoffer.

De kijker wordt geconfronteerd met misdaden die zijn ge´nspireerd op waargebeurde verhalen. In negen op zichzelf staande afleveringen zijn er hoofdrollen voor o.a. Georgina Verbaan, Halina Reijn, Victoria Koblenko, Bracha van Doesburgh, Tanja Jess en Tygo Gernandt. Van God Los is vanaf 22 mei iedere zondag om 20.20 uur te zien bij BNN op 3.

Uniek aan Van God Los is dat niet alleen de cast per aflevering wisselt, maar ook het scenario en de regie telkens in andere handen zijn.

Pieter Kuijpers, regisseur van de film Van God Los en bedenker/producent van de serie: "Getalenteerde makers zijn voor de serie Van God Los allemaal op hun eigen wijze aan de slag gegaan met het research materiaal. De verhalen zijn ge´nspireerd op waargebeurde misdaden, maar door de makers gedramatiseerd." In de eerste aflevering van Van God Los speelt Georgina Verbaan de rol van Tilly. [Radio.NL]