3JS moeten Nederland weer in finale brengen

De 3JS proberen donderdag een plek in de finale van het Eurovisie Songfestival af te dwingen. Het trio treedt met Never Alone op in de tweede halve finale.

De 3JS proberen donderdagavond een plekje in de finale van het Eurovisie Songfestival af te dwingen. Het Volendamse trio treedt met het nummer Never Alone op in de tweede halve finale in DŁsseldorf.

De heren moeten met hun liedje Never Alone zoveel mogelijk punten van televisiekijkers en de vakjury verzamelen. Als ze bij de best scorende tien van de twintig acts horen, gaan ze door naar de finale die zaterdag plaatsvindt.

Het is Nederland sinds 2005 niet meer gelukt de eindstrijd te bereiken. Re-Union met Without You slaagde daar voor het laatst in. Uit inzetten bij de Europese wedkantoren blijkt dat Nederland dit jaar wederom geen grote kans op succes wordt toegedicht.

Tijdens de eerste halve finale op dinsdagavond werden de eerste tien finalisten gekozen. ServiŽ, Litouwen, Griekenland, Azerbeidzjan, GeorgiŽ, Zwitserland, Hongarije, Finland, Rusland en IJsland sleepten een finaleplaats in de wacht.

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival wordt vanaf 21.00 uur live uitgezonden op Nederland 1.